Stella McCartney: ‘We vernielen het Amazonewoud door vlees te eten’

© Reuters

Stella en haar zus Mary McCartney hebben een campagne opgestart om mensen te overtuigen minder vlees te eten. Ze worden ondersteund door Britse politicus Gregory Barker.

Stella en haar zus Mary McCartney hebben een campagne opgestart om mensen te overtuigen minder vlees te eten. Ze worden ondersteund door Britse politicus Gregory Barker.

De zusjes McCartney verzamelden in een vegetarisch restaurant in Londen om hun Meat Free Monday Pledge Campain te lanceren. Mary en Stella introduceerden vleesvrije maandag al in 2009, maar hopen nu om een grotere impact te verwezenlijken op politiek gebied. Met deze campagne verkleinen deelnemers niet alleen hun persoonlijke ecologische voetafdruk, maar roepen ze de politiek op om in te grijpen.

Via de website pledge.meatfreemondays.com kunnen mensen zich achter de campagne scharen. Barker zal de resultaten van de campagne voorstellen tijdens de UN Climate Summit eind september in New York.

Statement

Tijdens de lancering van de Meat Free Monday Pledge Campain benadrukte ontwerpster Stella McCartney nogmaals de invloed van vlees eten op het milieu. ‘Er worden meer dan 100 voetbalvelden land vernield per uur in het Amazonegebied, enkel en alleen voor vlees,’ klonk het. Ze legde uit dat omwille van de grote impact die vlees eten heeft, het geen duurzame manier van omgaan met voedsel is. Barker voegde toe dat het gaat om samenwerken en tonen dat we bereid zijn om het eten van vlees minstens een dag in de week op te geven. ‘Als we allemaal samen onze stem laten horen, is dat een duidelijk statement tegenover de wereldleiders,’ aldus Barker.

Groene loper

Stella McCartney heeft nog een milieuvriendelijk project op stapel staan. Zo zal ze tijdens London Fashion Week, samen met Livia Firth, Natalie Massanet en Anna Wintour, de London Stella McCartney Green Carpet Collection introduceren in het Koninklijk Instituut van Groot-Brittannië. Het is de eerste keer dat deze Green Carpet Challenge bevolkt zal zijn door de ontwerpen van slechts één ontwerper. Voor Stella McCartney is het ontwerpen van duurzame kledij niks nieuws. ‘Het is de manier waarop ik mijn leven leidt en het is mijn steeds terugkerende boodschap,’ vertelde ze over dit project. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content