Slimme spiegel maakt omkleden overbodig

Een druk op de knop en de slimme spiegel toont of een jurk u staat in rood of blauw.

Misschien behoren eindeloze pasbeurten weldra tot het verleden. Want wetenschappers van het Fraunhofer Institut fÃOEr Nachrichtentechnik in Berlijn hebben een nieuw soort “virtuele spiegel” ontwikkeld. Daarmee zal een druk op de knop volstaan om te zien of een jurk u beter staat in groen dan wel blauw, met streepjes of met ruitjes.

U kiest bijvoorbeeld een truitje, trekt dat aan en gaat ermee voor de virtuele spiegel- eigenlijk een scherm met camera- staan. De camera registreert en projecteert u rechtstreeks op het scherm. U ziet dus meteen elke beweging, alsof het een gewone spiegel is. Maar aan de virtuele spiegel kan u via een touch screen ook vragen te tonen hoe het truitje u zou staan in een andere beschikbare kleur of met een ander motief.

De wetenschappers stellen hun vondst volgende maand voor op een beurs in Duitsland. Er zijn op dit ogenblik al andere varianten van de virtuele spiegel in gebruik. Onder andere bij Bloomingdale’s in New York. Daar gaat het om een spiegel waarbij de kleren virtueel op scherm verschijnen zonder dat u ze hoeft aan te trekken. Ook Adidas in Parijs werkt al met een slimme spiegel.

Ann Heylens/Belga.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content