Schattenkamers: Wouters & Hendrix neemt ‘Rooms of Wonder’ in van het Antwerpse DIVA

© GF

Het ontwerpduo Wouters & Hendrix neemt vanaf 13 september de ‘Rooms of Wonder’ in van het Antwerpse diamantmuseum DIVA. Katrin Wouters en Karen Hendrix tonen er wat hen verbaasd en geïnspireerd heeft in hun 35-jarige carrière. De expo is zo meteen een eerste verjaardagsevent voor het duo.

De gastcuratoren waren vereerd met de uitnodiging. ‘Vijfendertig is een mooi getal, een moment om eens achterom te kijken en de rode draad in onze collecties te belichten. We hebben zelf in ons atelier een Wunderkammer met parafernalia die we in de loop der jaren hebben verzameld. Op die manier is er een link met het museum. Naast sieraden tonen we in de expo objecten en kunstwerken die ons inspireren door hun vorm en vakmanschap’, vertelt Karen Hendrix.

Het leidmotief is de fascinatie van Wouters & Hendrix voor (het vertellen van) verhalen: ‘De selectie gebeurde vanuit ons buikgevoel, het zijn stuk voor stuk werken die ons raken. Vaak creëert het verhaal achter de objecten extra diepte. Zo tonen we bijvoorbeeld waardevolle en minder waardevolle hartvormige objecten uit de collectie van een Brusselse hartchirurg, normaal ondergebracht in het KMKG. Als notoire verzamelaars voelden we een verwantschap en dus wilden we deze verzameling er zeker bij.’ Scenograaf Bob Verhelst zorgde voor een setting voor dit alles, in de typische surrealistische stijl van het ontwerpduo.

Room of Wonder II: Wouters & Hendrix, tot 16 februari 2020 in het DIVA, divaantwerp.be

Partner Content