Parijs: Undercover, Yohji Yamamoto

Twee generaties Japanners op de Parijse catwalks: Undercover en Yamamoto.

Twee generaties Japanners op de Parijse catwalks gisteren. Eerst Undercover, het uitstekende label van ontwerper Jun Takahashi, in een tot kunstenaarsatelier getransformeerde hangar aan de Porte de la Chapelle, een achtergestelde buurt in het Noorden van Parijs. Takahashi is uitgekeken op catwalkshows en dus organiseerde hij een statische presentatie van witte paspoppen, gecombineerd met een reeks foto’s in groot formaat, in samenwerking met de Japanse fotograaf Katsuhide Morimoto.

Takahashi maakt in zijn atelier in Tokyo al jaren bizarre dieren en die dienden nu als een soort accessoires voor de collectie: een volledig witte reeks beeldige, uiterst draagbare kleren: tailored jasjes, schattige jurkjes (af en toe met een boodschap gestikt op de boord onderaan), franjes en cardigans.

Vaste waarde Yohji Yamamoto verrast al jaren niet meer echt (tenzij hij zich, zoals vorig seizoen, aan de gitaar waagt), maar dat hoeft ook niet. Hij heeft zijn talent ondertussen wel bewezen. Yamamoto zorgde voor een rustgevende coda aan het einde van een lange dag, met een door klassieke piano begeleide, trage show waarin zwarte, veelal assymetrische pakken domineerden.

Jesse Brouns

Voor een uitgebreid fotoverslag:
www.knack.be/weekend/nl/mode/defiles/parijs/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content