Ontdek het nieuwe Belgische modetalent

© vtm

De komende weken strijden opnieuw twaalf Vlamingen voor de titel van nieuw Belgisch modetalent. Knack Weekend kijkt ook nu van op de eerste rij toe.

De boer vond zijn vrouw, de sterrenchefs hun hobbykok en kijkend Vlaanderen zijn favoriete danser. Nu is het opnieuw de beurt aan de modewereld. De komende weken gaat VTM op zoek naar een opvolger voor de winnares van seizoen één, An Buermans.

Snelheid
Het format van De Designers blijft ongewijzigd: twaalf modeminnende Vlamingen worden afgezonderd in een huis en voeren elf weken lang themaopdrachten uit die beoordeeld worden door een strenge, maar altijd rechtvaardige vakjury. De moeilijkheid zit niet alleen in de variatie van de opdrachten, maar vooral in de snelheid van uitvoering. De kandidaten krijgen maximaal twee dagen de tijd om een volledig silhouet te bedenken én te realiseren. Na elke uitzending moet er telkens één aspirant-designer de koffers pakken. De reeks eindigt met een finale waarin drie finalisten hun eigen collectie tonen.

Fotoshoot in Knack WeekendDe inzet is opnieuw hoog: de winnaar krijgt met zijn collectie een modeshoot in de volgende modespecial van Knack Weekend (verschijnt 17 februari 2010) en mag die collectie verkopen in elke vestiging van JBC. Hij mag bovendien ook als ontwerper bij het bedrijf aan de slag.

De beslissing ligt in de handen van de vakjury. Vorig seizoen passeerden enkele grote namen uit de Belgische modewereld, als Walter Van Beirendonck en Les Hommes, en ook dit jaar nemen nationale en internationale ontwerpers plaats op de jurybank. De vaste panelleden zijn net zoals vorig seizoen modejournaliste Veerle Windels, accessoireontwerper Christophe Coppens en aankoopverantwoordelijke bij JBC, Ann Claes. Iedere week bepaalt dit modebewuste trio, samen met een gastjurylid, de winnaar van de aflevering.

Evi Hanssen opnieuw op post
De panelleden worden bijgestaan door presentatrice Evi Hanssen en coach Erik Verdonck. Zij zal de opdrachten geven en de jurygesprekken in goede banen leiden, hij zal de kandidaten sturen, uitdagen en motiveren. Een rol die hij trouwens ook als hoofd van de afdeling mode aan de Academie voor Beeldende Kunsten van Den Haag voor zijn rekening neemt.

Speel mee
We blijven de kandidaten de komende elf weken in deze rubriek volgen. Vanaf woensdag 9 december kan u ons trouwens ook laten weten wie volgens u moet afvallen. Dan strijkt u misschien een van de JBC-kledingbonnen ter waarde van 50 euro op. Indien uw oordeel aan het einde van de rit gelijk blijkt te lopen met dat van de professionele jury, maakt u kans op een van de tien hoofdprijzen: een ontmoeting met de winnaar, en het genoegen om voor 250 euro aan kleding uit de winnende collectie te kiezen nog voor die in de winkel hangt. De nieuwe spelronde start telkens op woensdag.

Ontdek hier de twaalf kandidaten.

Ellen De Wolf.

De Designers, vanaf 8 december elke dinsdag om 20.35 uur op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content