Nieuw Belgisch talent te vleet op Nationa(a)l

© National Store

Vanaf vandaag kan je op de allround talentbeurs Nationa(a)l in Brussel terecht om het werk van enkele veelbelovende Belgen te ontdekken. Verschillende beginnende ontwerpers, designers, koks, muzikanten en kunstenaars stellen er hun werk tentoon.

Nationa(a)l wil een podium vormen voor mensen die wel al het talent hebben, maar nog niet het publiek. Het oude kantoorgebouw waar de beurs plaatsvindt, werd opgevuld door de keuzes van verschillende ambassadeurs, een rol die vervuld werd door reeds gevestigde namen in de mode-, design- en muziekwereld.

Nieuw Belgisch talent te vleet op Nationa(a)l
© OMSK Belgium

Veel potentieel bij elkaar

Op de tentoonstelling vind je onder andere de unieke hoofddeksels van Florence Coenraets, de ethisch verantwoorde ontwerpen van Ilke Cop, het frisse OMSK Belgium en het extravagante Superpieceofchic. Ook juwelen en andere accessoires zijn sterk vertegenwoordigd. De expressieve stukken van Marieken Meeuwssen liggen er vredelievend naast het delicate werk van Elisa Lee. Deze namen doen niet meteen een belletje rinkelen? Geen enkel probleem, ze zijn er om te gaan ontdekken.

Nieuw Belgisch talent te vleet op Nationa(a)l
© Marieken Meeuwssen

Want hoe verschillend ze ook zijn, al de ontwerpers op Nationa(a)l hebben één ding gemeen: ze hebben stuk voor stuk het potentieel in zich om uit te groeien tot een ‘grote’. Hoog tijd dus om dit talent van eigen bodem te gaan ontdekken.

Veelzijdig

Niet alleen fashionista’s vinden hun gading op National, de beurs is er om élk beginnend Belgisch creatief talent te ondersteunen. Zo zullen Adil El Larbi en Bilall Fallah er naast hun eigen Image ook nog verschillende kortfilms voorstellen en speelt Welp, de eerste langspeelprent van Jonas Govarts, er. Bovendien treden er ook nog allerlei bands van eigen bodem op. Je kan op Nationa(a)l onder andere genieten van Girls in Hawai, Clare Louise, Stuff en Sonnfjord. Verder hebben ook enkele schrijvers hun weg naar National gevonden, doen designers je likkenbaarden met hun laatste interieuritems en presenteren beginnende sterren aan het gastronomisch firmament u graag hun culinaire creaties.

Nieuw Belgisch talent te vleet op Nationa(a)l
© Stuff

Praktisch

Nationa(a)l begint op vrijdag 8 en eindigt op zondag 17 mei (met een sluitingsdag op maandag 11 mei). Je kan de tentoonstelling bezoeken van 11u30 tot 19u, maar daarna hoef je nog niet meteen weg: de rooftop bar blijft elke dag open tot 23u. Het volledige programma vind je op de website van National Store.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content