Nicola Formichetti verlaat Thierry Mugler

Creatief directeur Nicola Formichetti heeft aangekondigd dat hij het Franse modehuis Thierry Mugler zal verlaten.

Nicola Formichetti werd in 2011 aangenomen om het Franse modehuis, dat al sinds de jaren ’90 in slechte papieren zit, nieuw leven in te blazen. Ondanks zijn gebrek aan diploma als ontwerper, wist de topstylist de vrouwencollecties naar een nieuw niveau te tillen en zorgde hij ervoor dat Mugler ook deel uitmaakte van de lucratieve handtassensector. Bovendien was hij met zijn 200.000 volgers op twitter en zijn hechte vriendschap met Lady Gaga, de frisse wind die Mugler zo hard nodig had.

Het modehuis kondigt nu in een persbericht aan dat beide partijen gezamenlijk hebben besloten om een andere weg in te slaan. “Nicola heeft onze originele missie volbracht”, zegt Joel Palix, de generale directeur van Mugler. “Zijn talent voor communicatie en zijn begrip van modern design hebben een nieuw cliënteel aangetrokken dat ongetwijfeld cruciaal zal blijven bij de verdere ontwikkeling van ons merk. Hij zal altijd beschouwd worden als een historisch onderdeel van onze erfenis.”

Ook van Nicola’s kant waren er enkel lovende woorden over de samenwerking. “Ik hoop dat het publiek genoten heeft van wat we samen gedaan hebben bij Mugler, maar ik had nood aan iets anders”, aldus de voormalige creatieve directeur.

Aangezien Formichetti zelf geen diploma had als ontwerper, overzag hij twee ontwerpers bij Thierry Mugler zijnde Sébastien Peigné en Romain Kremer. Het is momenteel nog niet geweten wie de opvolger van Formichetti zal worden.

Ook over de concrete plannen van Nicola is nog weinig geweten, al staat het vast dat hij niet zonder werk zal vallen. Formichetti is momenteel ook creatief directeur bij modehuis Uniqlo en heeft een eigen t-shirt collectie. Er wordt ook verwacht dat hij binnenkort een samenwerking zal aankondigen met Diesel, al zijn dat voorlopig enkel geruchten. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content