Nathalie Vleeschouwer en Arsenal-frontvrouw Leonie Gysel lanceren collectie

© Nathalie Vleeschouwer by Leonie

In de 25 jaar dat ontwerpster Nathalie Vleeschouwer aan het werk is, ontmoette ze veel bijzondere mensen. Een ervan is creatieve duizendpoot Leonie Gysel. Hun bijzondere vriendschap vieren ze nu met een rock’n roll bubble collection.

De boezemvriendinnen Leonie Gysel en Nathalie Vleeschouwer hebben hun vriendschap bezegeld met een gezamenlijke collectie. Nathalie Vleeschouwer by Leonie is een collectie geworden van drie stage proof items: de sleeveless long Diva dress met sexy rugdecolleté, de speelse funky dress en de move me sweater met opdruk. Hoe de twee grande dames op het idee gekomen zijn samen een collectie te starten en wat de inspiratie ervoor vormde, legt Leonie zelf uit.

Nathalie Vleeschouwer en Arsenal-frontvrouw Leonie Gysel lanceren collectie
© Nathalie Vleeschouwer by Leonie

‘Iéts’ doen

Leonie: “Nathalie is al heel lang aanwezig in mijn leven. Ik kwam als jonge visagiste met haar in contact en de professionele band die we opbouwden, is stilaan uitgegroeid tot iets waardevol. Ze heeft mij altijd gesteund: bijna elk optreden had ik iets aan van haar. Prachtige kledij, dus je hoort mij niet klagen. Ik vind het trouwens geweldig dat ik Belgische merken kan promoten als ik op het podium sta.

We zijn nu zoveel jaren verder en ik ben superfier dat Arsenal zes AB’s heeft uitverkocht. Toen dacht ik: ‘ik wil iets doen voor al die mensen die mij gesteund hebben’, en Nathalie stond helemaal vooraan in mijn lijstje. Samen hebben we dan iets gemaakt om te delen met die mensen.”

Persoonlijkheid in de (zwarte) verf

Leonie: “Ik heb heel bewust gekozen voor simpele ontwerpen. Pas als je de moeite doet om langer te kijken of dichterbij te komen, zal je ontdekken dat er meer aanwezig is dan je op het eerste zicht dacht. Dat is een knipoog naar de mensen achter de coulissen, die niet de bloemen ontvangen, maar die wel ontzettend veel te bieden hebben en belangrijk zijn.

De drie stuks zijn zwart. Logisch, want black is beautiful. En: elke vrouw heeft recht op een zwart kleedje. Met een hakje of met een sneaker eronder… het is altijd goed. Zwart zorgt ervoor dat je kledij op de tweede plaats komt en jij zelf meer gaat stralen.”

Nathalie Vleeschouwer en Arsenal-frontvrouw Leonie Gysel lanceren collectie
© Nathalie Vleeschouwer by Leonie

Come a little bit closer

Leonie: “De stof ziet er zacht uit en je wil hem misschien wel aanraken. Binnen in de kleedjes en in de sweater staat er een quote die je niet meteen ziet. Je moet dus dichterbij komen om hem te ontdekken. En wie weet wat er dan ontstaat! Want nu lopen we elkaar allemaal een beetje voorbij. Soms zeggen Facebookvrienden elkaar niet eens goeiedag als ze in dezelfde ruimte terecht komen.

Ik weet ook wel dat het waarschijnlijk niet uitmaakt wat ik doe. Ik weet dat bepaalde mensen wel zullen stilstaan bij het verhaal dat ik hier vertel, maar erna tóch weer zullen vervallen in hun oude gewoontes. Toch vind ik het niet slecht om – aan de hand van hetverhaal dat ik vertel in mijn ontwerpen – heel even stil te staan bij onze samenleving.”

Praktisch

De collectie is in beperkte oplage beschikbaar in de Nathalie Vleeschouwer brand stores in Gent, Antwerpen, Knokke en Lier vanaf 8 mei 2015.

Goed nieuws voor wie al helemaal weg is van Leonie, want er staat al een vervolgverhaal klaar. Zij en Elisa lee werken momenteel aan een juwelencollectie die deze zomer het daglicht zou moeten zien. “Ook hier zit een apart verhaal achter, ik kan niet zomaar een bijou op de wereld smijten. Dat heeft volgens mij geen nut, hoe mooi het ook is.”

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content