Modewereld kiest partij

De modewereld is in de greep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De spanning stijgt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 4 november. En ook de internationale modewereld lijdt aan verkiezingskoorts. Op en naast de catwalks valt er niet meer naast de creaties met een politiek kleurtje te kijken. En daar is het al duidelijk wie de winnaar is.

Vooral over de Grote Plas gebruiken de grote namen hun creativiteit om steun te betuigen aan de zwarte presidentskandidaat. Maar Obama was ook een van de verrassingen tijdens de Modeweek van Parijs. Jean-Charles de Castelbajac showde paillettenjurken bedrukt met grote foto’s van de Democraat. En Sonia Rykiel koos voor een gehaakte jurk met Obama-logo. Maar niet alleen topontwerpers gaan de politieke toer op. Het Franse Zadig et Voltaire bekent kleur met een Obama-t-shirt.

Op Zazzle, de site van Keds Studio, kan u het hoofd van John McCain of Barack Obama voor 50 dollar (40 euro) laten drukken op sneakers. Hot Pants Cosmetics heeft dan weer een beperkte oplage Obama en Palin lipgloss uitgebracht. Zo kunnen kiezers alleen al met de kleur van hun lippen uiting geven aan hun politieke voorkeur. De Palin Pink en Obama Berry zijn verkrijgbaar tot de verkiezingsdatum. De helft van de opbrengst (van beide) gaat naar Cut it Out, een project voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Gelegenheidsmerk Pitbull Mom tenslotte kiest met een gelijknamige lippenstift duidelijk voor Republikeins vice-presidentskandidaat Sarah Palin. De lipstick werd uitgevoerd in twee kleuren: Pale N’ Pink en Republican Red.

Caroline Lallemand/Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content