Milan Fashion Week: het dagboek van moderedactrice Ellen De Wolf (1)

Knack Weekend-redactrice Ellen De Wolf vertoeft dezer dagen in Milaan voor de modeweek. Ze laat ons elke dag meeproeven van de sfeer tijdens de Milan Fashion Week. Het relaas van haar eerste dag.

Woensdag 18 september

11u: Check-in in het hotel waar het Knack Weekend-team al meer dan twintig jaar elk seizoen verblijft tijdens de mode- en designweken. Ik trek gauw iets anders aan (het is hier tien graden warmer dan bij ons) en ga door een zak vol uitnodigingen voor de komende vijf dagen. Het ziet er goed uit dit seizoen: Prada, Versace, Fendi, Gucci, Max Mara, Roberto Cavalli, Giorgio Armani, … hebben allemaal een uitnodiging gestuurd.

14u: Afternoon tea in het prachtige Societa del Giardino voor de derde collectie van überstyliste Katie Grand voor Hogan. Grand is nog steeds ‘in love’ met het Italiaanse label en dus zien we ook komend seizoen hartjes op fijn leren tassen en schoenen in kleuren als zachtroze, felrood en azuurblauw. Grand ontwierp voor het eerst ook een leren jasje voor de collectie.

15u: We zijn uitgenodigd voor de tweede show van Gucci die dag, en zitten dus niet met Blake Lively in de zaal. Na twee heel sterke seizoenen van Frida Giannini, kan deze techno-atletisch geïnspireerde collectie ons minder bekoren. Basketbalshorts tot net over de knie, beha’s die onder een T-shirt komen piepen en veel lurex en gaatjesstof geven het geheel een minder luxueuze look dan wat van Gucci gewoon zijn. De accessoires, zoals de zwarte daim tassen met franjes, worden dan weer zeker wel een hit.

16u: Het is drummen bij Fay nu ze voor het eerst op de officiële kalender van de Italiaanse modeweek staan. De centrale figuur in de collectie: Snoopy. Zeker de sweaters met het tekenfilmfiguurtje op zouden wel eens de streetstyle hit van komend seizoen kunnen worden.

17u: We brengen een bezoek aan de showroom van Patrizia Pepe, met een prachtig zicht op het centrale station van Milaan. De lente/zomercollectie staat in het teken van het contrast tussen Oost en West. Het thema is subtiel uitgewerkt en levert mooie stukken op. Onze favoriet: een lange witte plissérok en nude zijden blouse, niet toevallig ook de outfit van de ontwerpster die dag.

19u: Op uitnodiging van 10 Corso Como neemt Delvaux drie maanden de galerie van de hippe winkel over. De ruimte is ingericht met levensgrote creaties van illustratrice Valentine De Cort, die er een hele avond live tekeningen maakt voor de gasten. Op de gelijkvloerse verdieping van de winkel worden ‘les humeurs de Delvaux’ voorgesteld, artistieke interpretaties van de klassieker van het huis: de Brillant. Na twee uur waren er al even veel exemplaren van verkocht. Niet slecht voor een tas van minstens 13.000 euro en een wachttijd van ongeveer zes maanden.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content