Milaan: Zwemmen met Mick Jagger

9u30, via San Luca 3. Weinig jongens in zwembroek op de catwalks tot nog toe (tenzij de gogoboys bij Calvin Klein vannacht, maar die droegen ze in het kader van een feestje). En zelfs niet bij Dirk Bikkembergs, van wie de collectie nochtans in het teken staat van de zwemsport.

Geen voetballers dus dit keer bij Sports Couture (Bikkembergs heeft met zijn bedrijf ook zijn voetbalploeg verkocht). De zwemmers dragen verblindend witte sporttenues (hier en daar versierd met tomaten, die zijn goed voor de conditie). Bikkembergs gebruikt voor het eerst neopreen, en werkt samen met zwemslipjesfabrikant Arena. Sportief, macho, en best elegant maar echt opwindend is nog iets anders.

11u, via Argelati. Bij Marc Jacobs zien we licht fluo oranje en parma, beige en blauw. Een katoenen truitje met suede mouwen. Casual, draagbaar. Het vertrekpunt voor de film is een film van Wes Anderson, The Darjeeling Limited uit 2007. Jacobs opent eind augustus of begin september een winkel in Brussel voor zijn tweede lijn, Marc by Marc Jacobs.

12u30, piazza Oberdan. Frida Giannini van Gucci opent volgende zomer een Gentlemen’s Club. Haar mannen zijn zelfzeker en een tikje excentriek. Erg British, kortom, tussen Mick Jagger in de late sixties en Saville Row. Giannini is op haar best als ze zich inhoudt, en dat is dit keer het geval.

Straks staan D&G, Canali en Z Zegna op het programma. Nicole Fahri showt voor het eerst in jaren een mannencollectie in Milaan. Donatella Versace heeft een hoop jonge acteurs uitgenodigd, onder wie Chace Crawford, en Dirk Bikkembergs nodigt uit op een waterspektakel. Plons!

Jesse Brouns

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content