Milaan: Krachtige opening van Gucci

Gucci vormde een krachtige opener van de Modeweek in Milaan.

Al wie iets te betekenen heeft in de modewereld moet zich op dit ogenblik in Milaan bevinden. Want daar is woensdag de opnieuw zeven dagen lange modeweek -vorig seizoen werd ze nog gekortwiekt tot vier dagen- van start gegaan. Gucci en Alberta Ferretti mochten de spits afbijten met hun collectie voor de zomer van 2011.
Kleuren als edelstenen
Guccishowde als vanouds in het Sheraton Diana Majestic-hotel en kon rekenen op de Amerikaanse Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour en haar Franstalige collega Carine Restoin-Roitfeld om de front row de nodige allure te geven. Als opener stuurde creatief directeur Frida Giannini prachtige jurken en zijden harembroeken in edelsteentinten als smaragdgroen, turkooise, paars en oranje over de catwalk, de kleuren van Yves Saint Laurent in de seventies. De topjes waren losjes maar ongelooflijk mooi en kunstig gedrapeerd, de silhouetten geaccentueerd met gouden riemen en tasjes.

Glamoureuze cowboy Daarna verbleekten de kleuren tot nude, zand en taupe en verschenen broekpakken die -ondanks het feit dat het om een zomercollectie gaat – uitgevoerd werden in geweven leder. De loshangende lederen stroken, macramé, stoere jasjes en opzwepende tribale muziek deden denken aan glamoureuze cowboys-genre Dallas. Giannini maakte ook een zwarte versie van het lederen vlechtwerk en die oogde door de combinatie met veel goud onmiskenbaar chique. Als finale variant op het thema verschenen indrukwekkende edelsteenkleurige jurkjes met veel vlechtwerk en veren. Een krachtig begin van de Milanese modeweek.

Lieflijke bosnymfen
Heel anders zien ze de zomer van 2011 bij Alberta Ferretti. De modellen leken lieflijke bosnymfen die recht uit een sprookje waren gestapt. Met lange zwierige jurken in uiterst fijne chiffon, nude kleuren met landschapprints en strooien hoeden pasten ze perfect in het zomerbos dat door het decor subtiel werden gesuggereerd. De avondjurken in olijf-, limoen-en mosterdkleuren waren lichtjes geplooid en zacht om het lichaam gedrapeerd. Haast alle silhouetten bij Ferretti waren trouwens lang. Nu nog zien of de romantische en mythische look het ook in de echte wereld redt.

Ann Heylens(vanuit Milaan).

Bekijk alle defilés in Milaan op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content