Look van de dag: Dries Van Noten

Moderedactrice Ellen De Wolf vertoeft dezer dagen in Parijs voor de modeweek. Elke dag kiest ze haar favoriete look.

Moderedactrice Ellen De Wolf vertoeft dezer dagen in Parijs voor de modeweek. Elke dag kiest ze haar favoriete look.

Woensdag was D-day, de dag dat Dries Van Noten zijn collectie showde in Parijs, en dan maken de andere designers weinig kans op een nominatie voor look van de dag. Toch verdient de collectie ’the dreamer’ van de Chinese ontwerper Yang Li ook een eervolle vermelding, al is het maar voor de fantastische soundtrack tijdens de show: Dream, baby, dream in de versie van Bruce Springsteen.

Van Noten toonde zijn collectie voor herfst/winter 2014 de dag voor de opening van zijn overzichtstentoonstelling in Les Arts Décoratifs in Parijs, een project waaraan hij al twee jaar werkt en waarvan de research in de archieven van het museum duidelijk zijn sporen naliet in de afgelopen collecties. Voor dit seizoen leek dat op het eerste zicht niet het geval. Enkele vaste codes van het huis (bloemen, mantels geïnspireerd op de mannengarderobe, verwijzingen naar de jaren dertig en glam rock) werden gemixt met beelden uit de pop art, in het bijzonder het werk van Bridget Riley.

Die optische motieven vormden meteen ook de rode (af en toe psychedelische) draad doorheen de collectie. In de handen van een andere ontwerper zou deze ongewone combinatie van referenties fout kunnen uitdraaien, maar door goed te doseren slaagde Van Noten erin alweer een ijzersterke collectie af te leveren.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content