Lily Cole opent show van Vivienne Westwood met dans

© Reuters

Het Britse topmodel gaf een dansperformance aan het begin van de modeshow van Vivienne Westwood Red Label op de Fashion Week in Londen.

Het Britse topmodel gaf een dansperformance aan het begin van de modeshow van Vivienne Westwood Red Label op de Fashion Week in Londen.

Normaalgezien zien we Lily Cole (25) op de maat van de muziek de catwalk aflopen. Maar dit keer deed ze meer dan enkel stappen; zo mocht ze de catwalk van Vivienne Westwood in vuur en vlam zetten met een hedendaagse dans aan het begin van de catwalkshow. Onder rood licht sprong het model uit een schilderij uit de Renaissance en begon aan haar dans.

Je kon er haast niet naast kijken, maar uiteraard bevatte deze performance ook een sociale boodschap. Zo heeft Vivienne Westwood altijd al haar modellen gebruikt als een doorgeefluik voor haar sociale ideeën en (politieke) strijdpunten. Binnen het Red Label van Vivienne Westwood draait alles rond klimaatverandering en ook Lily Cole wil hier haar steentje toe bijdragen.

Voor haar performance, onder rood licht, droeg Lily Cole een losse, gedrapeerde jurk, ontworpen door Vivienne Westwood zelf. Op het einde van de show verscheen Lily Cole opnieuw ten tonele, dit keer aan de zijde van de ontwerpster zelf. Ze gaf Westwood een groot boeket bloemen en een kaartje met daarop de woorden ‘This is my voice’ op. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content