La Redoute kiest voor Belgische Anthony Vaccarello

De naam van de ontwerper die de lentecollectie 2012 van La Redoute mag tekenen is bekend: het gaat om de Belg Anthony Vaccarello.

De naam van de ontwerper die de lentecollectie 2012 van La Redoute mag tekenen is bekend: het gaat om de Belg Anthony Vaccarello.
Anthony Vaccarello is de Belg waar iedereen het over heeft in Parijs. Na zijn overwinning op het gerenommeerde Festival van Hyères in 2006, begon Vaccarello zijn carrière in Rome, bij Fendi. Hij won onlangs ook de eerste prijs van ANDAM, de Nationale Organisatie voor Ontwikkeling van Kunst en Mode in Frankrijk.

In plaats van zich te isoleren in zijn ivoren modetoren, aanvaarde deze oud-leerling van La Cambre – die onlangs ook de jury van de Weekend Fashion Award 2011 voorzetelde – het voorstel van postorderbedrijf La Redoute om een nieuwe collectie voor de lente/zomer van 2012 te ontwerpen. Vaccarello tekende deze lente al drie exclusieve stuks voor La Redoute met Lou Doillon als gezicht en muze.

Sensueel en elegant
Voor de lente van 2012 schudt Vaccarello 8 verschillende items uit zijn mouw, waaronder 2 jurken, een tailleurvest en een trenchcoat. De codewoorden van de collectie: sensueel en elegant.

Na Azzedine Alaïa, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier en ook Vanessa Bruno, is de aanstormende Belg de laatste in het rijtje van gastontwerpers die sinds 1969 (!) meebouwen aan het gediversifieerde beeld van het populaire merk.

Baudouin Galler/VF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content