Kunstenares tekent iedere dag de outfit van haar twaalfjarige dochter

Boekcover 'What My Daughter Wore' © .

Jenny Williams tekende de afgelopen twee jaar alle outfits van haar dochter – en sommige van diens vriendinnetjes- en bundelde het resultaat op de website whatmydaughterwore, die nu ook in boekformaat verkrijgbaar is.

Wanneer u deze feestdagen voor het eerst uw partner meeneemt naar uw familie hoeft u zich maar om 1 ding zorgen te maken. Vergeet discussies over het stakingsrecht, denk niet meer aan die bizarre voedselallergie (wie kan er nu niet tegen paprika?) en als u dat eigenaardige accent verstaat, zullen uw naasten dat ook wel kunnen. Het gevaar schuilt immers in een veel kleiner hoekje, of moeten we schrijven: boekje.

Bedenkelijke modetrends Fotoalbums zijn steun en toeverlaat bij eeuwig durende diners waar conversaties al eens spaak durven lopen en de enige gemene deler ‘DNA’ is. Maar waar kirren over babyfoto’s nog redelijk onschuldig lijkt, ontmoet uw partner al bladergewijs “de echte u”. U in affreuze leggings, u in felgekleurde fleecetruien, u in soepjurken, skatebroeken, scrunchies en chokers. Want was het nu zeventig, tachtig of negentig: er waren altijd wel bedenkelijke modetrends waar u zich als hebberige pre-teen vol overgave op stortte.

Stijlgevoel is nu eenmaal niet aangeboren, probeert u uw liefste te sussen, maar deze tiener uit Williamsburg (hoe kan het ook anders) New York bewijst dankzij haar moeder het tegendeel.

What My Daughter Wore

De afgelopen twee jaar nam kunstenares Jennifer Williams pen en pastel ter hand om de outfits van haar twaalfjarige dochter Clementine en diens vriendinnetjes te vereeuwigen op papier. Het resultaat deelde ze op de populaire webstek What My Daughter Wore die sinds kort in boekvorm gegoten werd.

Een boek waar menig beugekiekte streetstylester baat bij heeft. Clementine experimenteert met verschillende stijlen en accessoires en combineert outfits die zowel kinderlijke creativiteit als een volgroeide neus voor mode tentoon spreiden. “Clementine wou zelfs als baby al beslissen over wat ze om haar lijfje kreeg, en vanaf haar tweede levensjaar liet ik haar dan ook haar gang gaan. Ik herinner me dat toen ze een jaar of drie was, ze enkel in dansmaillots wilde rondlopen… niet bijzonder handig wanneer je een peuter op het toilet leert gaan!” vertelt Williams aan New York Magazine.

Voorlopig vindt Clementine het nog best dat haar moeder haar kledingewijs doen en laten deelt met het grote publiek, al zal dat enthousiasme bij het krieken van de puberteit allicht getemperd worden. Tot die tijd (nog een dik jaar dus) heb ik er in ieder geval een nieuw stijlicoon bij. Voortaan ga ik tijdens mijn ochtendlijke garderobecrisis op de badkamervloer ten rade bij mijn nieuw mantra: WWCW? (What Would Clemmie Wear?) (KS)

What My Daughter Wore (€15,20) is beschikbaar via Amazon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content