Kringwinkel organiseert stockverkoop retro kinderkleding

© Da-Da

Je (klein)kind in een Belgisch retro jasje steken en tegelijk het goede doel steunen? Het kan, want het ter ziele gegane merk Da-Da herleeft eenmalig. Alle opbrengsten gaan naar Het Kinderarmoedefonds.

In 2001 stopte het kindermerk Da-Da ermee, maar toch zullen de collecties van 1989 tot en met 2001 binnenkort nog een keer te koop zijn. Voormalig eigenaar Kathleen Kuppens besloot al haar bijgehouden samples te doneren aan de Kringwinkel, waarbij ze terechtkwam na Da-Da. ‘Da-Da was een kledingmerk dat échte kinderen centraal zette. Nu wil ik graag dat de opbrengsten van deze uitverkoop terug naar kinderen gaan en daarom zullen we alle opbrengsten geven aan Het Kinderarmoedefonds’

De Kringwinkel mikt met deze actie op jonge ouders. ‘Naast de kleding van Da-Da zorgen we ook voor een uitgebreid aanbod aan tweedehands kleding en speelgoed’, vertelt Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen. Toch roept het merk Da-Da vooral bij de grootouders een nostalgisch gevoel op. ‘We vermoeden dat er heel wat mensen over de vloer zullen komen die ouders waren in de jaren 80 en 90, toen Da-Da erg populair was in Antwerpen. Die zijn ondertussen misschien al grootouder geworden en kunnen natuurlijk altijd cadeautjes voor hun kleinkinderen komen kiezen’, aldus Louise.

Sint-Jorispoort 29, Antwerpen

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september van 10u00 tot18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content