Knuts in het museum

Het Modemuseum Hasselt wijdt een expo aan Belgisch topmodel Hannelore Knuts.

Dit weekend opent in het Modemuseum Hasselt de expo UltraMegaLore de deuren. Belgisch topmodel Hannelore Knuts kreeg er carte blanche voor een overzicht van haar carrière tot dusver. Modefoto’s, originele catwalkkleding en Knuts’ eigen garderobe worden er afgewisseld met oud én nieuw werk van bevriende kunstenaars uit binnen- en buitenland, en (muzikale) bijdragen van onder andere Tim Vanhamel en Mauro.

Hoe voelt het om curator te zijn van een expo over uzelf?
Hannelore Knuts: Soms wat vreemd, maar de tentoonstelling gaat niet over mezelf. Mijn hoofd is voortdurend in beeld, maar het is vooral een hommage aan alle hardwerkende professionals in de modewereld en de mensen die me inspireren. Het zou jammer zijn mochten mensen denken dat ik mezelf graag honderd keer aan de muur wilde zien hangen.

De naaktfoto op de affiche is alvast spraakmakendIk ben misschien wat naïef geweest. Wat telt, is niet het naakt, maar de schoonheid en puurheid van die foto. Ze geeft een idee van wat bezoekers van de expo mogen verwachten: Hannelore Knuts, gewoon puur.

Wat was uw grootste les in de voorbije tien jaar?
Ik heb vooral mijn innerlijke boeddha ontdekt: je eigen beste vriend zijn, rustig in- en uitademen terwijl je van links naar rechts vliegt, zen blijven terwijl vier handen je gezicht en haar verzorgen, dat soort dingen. Zonder mentale rust en af en toe een boek om mezelf in te verliezen, zou ik stapelgek worden.

Knackweekend.be en Piper-Heidsieck schenken vijf duotickets weg voor de exclusieve VIP vernissage op vrijdag 26 maart, waarvoor mogelijk enkele internationale sterren naar Hasselt afzakken. Maak u fan van onze facebookpagina en beantwoordt de vraag: ‘Welke beroemdheid hoopt u te zien en waarom?”. Wij selecteren de vijf leukste antwoorden.

Isabelle De Bremaeker /AH

UltraMegaLore: Van 27 maart tot 6 juni in het Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt. Info: 011 23 96 21. De gelijknamige catalogus (29,90 euro) wordt uitgegeven door Ludion, ISBN 978-90-5544-958-3.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content