Katie Eary ontwerpt voor River Island

Katie Eary, een alumni van de Royal College of Art in Londen, gaat in zee met River Island voor hun Design Forum. Haar stijl wordt omschreven als ‘glamoureuze streetwear’ en past dus perfect in het plaatje van de modeketen.

Katie Eary, een alumni van de Royal College of Art in Londen, gaat in zee met River Island voor hun Design Forum. Haar stijl wordt omschreven als ‘glamoureuze streetwear’ en past dus perfect in het plaatje van de modeketen. Dat River Island houdt van samenwerkingen is geen geheim. Ontwerpers Julian J. Smith en Georgia Hardinge mochten al eerder hun talent tonen in een collectie voor River Island en ook Rihanna werkte al samen met het label.

Katie Eary werkte al voor Levi’s, richtte haar eigen label op en werkte samen met Kanye West.

Fear and Loathing in Las Vegas Voor de collectie die ze tekende voor River Island liet de ontwerpster zich inspireren door Hunter S. Thompson’s ‘Fear and Loathing in Las Vegas’. Dat resulteerde in een lijn vol levendige kleuren, doorschijnende stoffen en statement accessoires.

De sterke vrouw als muze

‘In mijn verhaal is het niet Johnny Depp die op een hallucinatorische trip door de woestijn trekt, maar mijn eigen muze: de sterke vrouw,’ vertelt Eary over haar bron van inspiratie. De ontwerpster tekende outfits voor deze vrouw terwijl ze op haar tocht is. ‘Het werd allemaal erg tribal, gedipt in goud,’ aldus Eary.

‘River Island wordt geassocieerd met het soort hippe vrouw die ik geschikt vind voor mijn project: de onafhankelijke, sexy en krachtige vrouw. Daarom vond ik deze samenwerking een goede match,’ legt de ontwerpster uit.

De collectie bestaat uit 18 stuks waaronder maxi jurken met dierenprints, rokjes met hoge splits, T-shirts en bloezen. De prijzen schommelen tussen 18 en 145 euro. De lijn van Katy Earie voor River Island zal op 17 februari in de winkels liggen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content