Juwelen waar planten op groeien? Het kan!

© Susan McLeary

Het is eens wat anders dan diamanten, moet de ontwerpster van deze juwelen gedacht hebben. Ze zijn in ieder geval helemaal mee met de vetplantenhype.

Schenk ons een bloem en wat gras dat nog groen is, en schenk die het liefst in de vorm van een juweel. Wie voorgaande zin een onmogelijke eis vindt, heeft het werk van de Amerikaanse Susan McLeary nog niet ontdekt. Zij maakt namelijk juwelen waar vetplanten op groeien. Nuance: de vetplanten blijven zo’n twee tot vier weken goed op de juwelen, daarna moet je ze verpotten en op je vensterbank plaatsen. Geen nood: de juwelen zijn ook zonder het groen best draagbaar.

McLeary was aan de slag als juweelontserpster toen een goede vriendin haar vroeg een bruidsboeket te ontwerpen. Daar ontdekte ze haar groene vingers en besloot ze de ene passie met de andere te combineren. Ze -nugoed, haar juwelen met levende planten – werden ingehuurd voor verschillende fotoshoots en de reacties waren zo overweldigend dat McLeary uiteindelijk een eigen Etsy shop begonnen is waar ze haar creaties verkoopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content