John Galliano debuteert als designer voor Maison Martin Margiela

Normaalgezien vinden coutureshows altijd plaats in Parijs, maar het leek alsof John Galliano met zijn intieme show (weinig genodigden) in een industrieel pand met een schone lei wilde beginnen zonder te veel poespas. Na zijn antisemitische uitspraken in een Parijs café werd de ontwerper aan de deur gezet bij Dior zo’n drie jaar geleden.

Het was dus voor de genodigden een grote verrassing om te zien of Galliano trouw zou blijven aan zijn extravagante zelf of de lijn van het label zou volgen. Voor de aanwezige journalisten was het duidelijk dat Galliano nog aan het opwarmen is, hij heeft namelijk even op de bank gezeten. Geen totaal nieuwe visie op het voormalige Belgische modelabel, maar eerder een haute couture-collectie die toch dicht aanleunt bij wat we al zagen bij Margiela.

Galliano gebruikte de krachtige kleuren rood, zwart en wit als hoofdrolspelers in zijn collectie. Het werd een mix van strakke, cleane lijnen en exuberante, gedeconstrueerde looks. Van een lange jurk met een hoge neklijn tot een indrukwekkende avondjurk met overdadige broderie en bijpassend masker. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content