Is dit dé designerjeans van komend seizoen?

© off-white X levi's

Off-White, het modelabel van Kanye Wests creatief directeur Virgil Abloh heeft een collectie ontworpen in samenwerking met Levi’s Made & Crafted. De perfecte combinatie tussen streetwear en high fashion: is dit na de herwerkte, ingesneden jeans van Vetements dé jeans van het komende seizoen?

Het is tegenwoordig niet meer gek om denim als high-fashion te bestempelen, zeker niet wanneer fashion darling Vetements erin slaagt een herwerkte tweedehands jeansbroek aan bijna 1500 dollar per stuk uit te verkopen. Denim is hot en merken als Levi’s kunnen hun heritage meer dan ooit verzilveren.

Zo ook met hun meest recente samenwerking. Niemand minder dan Virgil Abloh, het meesterbrein achter het modelabel Off-White en de creative director van Kanye West, ging in zee met de denimgigant voor een capsulecollectie bestaande uit 11 silhouetten.

De collectie is ontworpen in het Levi’s Eureka innovation lab, waar het Levi’s designteam dagen van 19 uur maakte om samen met Virgil tot een hoogwaardige fusie te komen. “This is more of a Co-Design than a collaboration“, aldus Virgil. De collectie vond inspiratie in Virgils achtergrond als architect en DJ en omhelst onder meer een remix van gesplitste klassieke jeans en trucker jackets, waar contrasterende kleuren aan zijn toegevoegd.

De collectie is vanaf 20 oktober verkrijgbaar via www.off—white.com en bij geselecteerde retailers. Prijzen beginnen bij €600.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content