In beeld: kat van Karl Lagerfeld speelt hoofdrol in schattige collectie met Franse cartooniste

De scherpe illustratrice, Tiffany Cooper, die in het verleden al in zee ging met onder andere iconen Isabel Marant en Sonia Rykiel, staat bekend om haar speelse en komische cartoons uit de modewereld.

De illustrator is tegenwoordig alomtegenwoordig in het leven van Kaiser Karl. Ze zal als eregastillustrator een bijdrage leveren voor de volgende editie van The Karl Daily, de krant van Lagerfeld die elk modeseizoen een editie uitbrengt. Momenteel is de Franse cartooniste ook bezig met een boek over de Creative Director van Chanel, dat in september 2015 zal verschenen. Ook zal ze een tentoonstelling houden van haar werk in de Karel Lagerfeld winkel in Parijs.

Cooper wilde al langer een collectie ontwerpen voor haar rolmodel Lagerfeld, maar vond nooit echt de geschikte invalshoek. “Vorig jaar zag ik eindelijk het licht toen ik dacht aan Choupette, de witte, teergeliefde kat van Karl. Ze vormt, in al haar schattigheid, de perfecte balans met de strengheid die Karl uitstraalt met zijn iconische zwarte bril en lederen jekker.” De lieflijke illustraties van de intussen wereldberoemde poes zijn vanaf april te zien op onder andere iPhone cases, sweaters, shoppingtassen , petten en T-shirts, die stuk voor stuk voorzien zijn van een komische twist.

Op 1 april wordt de collectie bij Colette in Parijs voorgesteld, de andere winkels volgen op 4 april.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content