Hermès zoekt jonge ontwerpers

Modehuis Hermès spoort jonge ontwerpers aan na te denken over de noden van deze tijd.

Na een succesvolle Europese editie in 2008 organiseert de Fondation d’entreprise van modehuis Hermès een tweede Prix Émile Hermès designwedstrijd. Deze keer ligt de focus op jeugdig ontwerptalent (van laatstejaars tot 40-jarigen) en staat de deur open voor deelnemers van over de hele wereld.

De wedstrijd is toegankelijk voor ontwerpers uit diverse branches – van interieurspecialisten, beeldhouwers tot industriële ingenieurs. Het thema waarrond zij zullen moeten werken, wordt begin september kenbaar gemaakt. Naast een originele vormgeving staat vooral de inhoud van de ontwerpen centraal.

Via het uitreiken van de driejaarlijkse Award wil de Hermèsstichting professionele designers aanmoedigen na te denken over over de normen en noden van deze tijd. “Schaarste aan natuurlijke energiebronnen, de toenemende wereldbevolking… Onze Westerse levensstijl van massaconsumptie komt hoe langer hoe meer in het gedrang,” stelt Catherine Tsékénis, directeur van de Fondation. “Ons waardesysteem staat op het punt over kop te gaan: onze gewoonten en gedragingen zullen veranderen en we zullen producten nodig hebben die aan deze transformaties zijn aangepast.”

Inschrijven kan van 15 september tot 30 november 2010 op de website www.prixemilehermes.com. Een internationale jury kiest daarna een shortlist van kandidaten, die een budget krijgen om een prototype te ontwikkelen. Op 31 maart 2011 worden de finalisten aan het grote publiek voorgesteld. In oktober 2011 zullen drie daarvan tot winnaars worden uitgeroepen. Zij ontvangen een geldprijs – respectievelijk 15 000, 25 000 en 50 000 euro. Het werk van de ultieme winnaar wordt geëxposeerd en door de Fondation in talrijke landen gepromoot.

Ellen Bode

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content