Handtassen zijn broeihaard voor bacteriën

© Thinkstock

Onder meer de gevaarlijke streptokokken, maar ook andere, mindere bekende bacteriën blijken aanwezig te zijn in onze handtas. Dat schrijft The Mirror.

Onder meer de gevaarlijke streptokokken, maar ook andere, mindere bekende bacteriën blijken aanwezig te zijn in onze handtas. Dat schrijft The Mirror.

In handtassen, maar ook laptoptassen en sporttassen zitten veel bacteriën, waaronder ook enkele gevaarlijke exemplaren, zoals bijvoorbeeld de faecale streptokokken. Deze bacterie kan onder meer hersenvliesontsteking veroorzaken.

Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van een merk van kauwgom. Hiervoor gingen ze enkele tassen binnenstebuiten keren in het Verenigd Koninkrijk. En wat ze vaststelden was niet al te fraai.

De bacteriën die aanwezig zijn in handtas zijn vooral een gevolg van gebrek aan hygiëne. Het af en toe proper maken van de handtas en de overtollige ‘bazaar’ eruit halen zou ons al een heel eind vooruit kunnen helpen. Een kleine moeite, maar toch zegt ruim een derde van de ondervraagde vrouwen dat ze nooit hun tas schoonmaken. Ook gebruikte onderbroeken of zakdoeken worden soms in de handtas bewaard, wat het aantal bacteriën enkel maar doet toenemen.

Boodschappentas regelmatig vervangen

Ook de boodschappentas blijkt niet altijd even hygiënisch te zijn. Om die reden, en omdat we er toch verse producten in meenemen, raden de onderzoekers aan om elke zes maand van boodschappentas te veranderen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content