Gwen Stefani sluit modeweek NY af

Donderdagavond was het zover. In het Lincoln Center zwaaide Gwen Stefani de New Yorkse modeweek af met haar label L.A.M.B.

Donderdagavond was het zover. In het Lincoln Center zwaaide Gwen Stefani de New Yorkse modeweek af met haar label L.A.M.B.

Stefani had haar collectie gebaseerd op de Afrikaanse cultuur, met als resultaat flirterige jurkjes en gekleurde Afrikaanse prints, maar ook doorschijnende stoffen en mozaïek patronen. Op de tonen van “Hey Baby” van No Doubt liep ook G-loc zelf de catwalk over, samen met zoontje Kingston.

De Fashion Week in New York duurde acht dagen en telde driehonderd collecties. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld de show van het New Yorkse duo Proenza Schouler (zie video). Een originele en eigentijdse collectie met subtiele tie-dye prints en gedurfde etnische juwelen.

Opvallend – maar verwacht – was het grote aandeel ‘internetjournalisten’. Terwijl de modellen nog op de catwalk liepen, werd de wereld al via smartphones op de hoogte gehouden van de nieuwe lente/zomercollecties 2011. “Bloggers en Twitteraars worden steeds belangrijker om trends te verspreiden onder de consumenten”, aldus David Wolfe, creatief directeur bij The Doneger Group.

Tijd om even te relaxen is een ijdele hoop in de modewereld. Vandaag werd al meteen het startschot gegeven voor de modeweek in Londen. Deze loopt tot en met dinsdag 21 september. De mannenmode komt er woensdag 23 september aan bod.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content