Gorillaz zingen en ontwerpen voor Converse

De muziekband Gorillaz nam 4 Converse sneakers onder handen en schreef samen met LCD Soundsystem en Outkast een nieuw nummer voor het sneakerlabel.

De muziekband Gorillaz nam 4 Converse sneakers onder handen en schreef, samen met James Murphy van LCD Soundsystem en Andre 3000 van Outkast, een nieuw nummer voor het sneakerlabel.

De Gorillaz-collectie voor Converse bestaat uit 4 unieke sneakers, geïnspireerd op het 10-jarige bestaan van de band. Zo is de militaire camouflageprint afkomstig van de cover van het debuutalbum en is het Gorillaz-personage Pazuzu terug te vinden op de zwartbruine canvas hi-top schoen. De voering van de sneakers bestaat uit een collageprint met afbeeldingen van album artwork.

Do Ya Thing

Voor de lancering van de minicollectie schreven de Gorillaz-leden bovendien een nieuw muzieknummer samen met James Murphy van LCD Soundsystem en Andre 3000 van Outkast. ‘Do Ya Thing’ heet de song die deel uitmaakt van ‘Three Artists.One Song’, een muziekinitiatief van Converse waarbij telkens 3 verschillende artiesten met verschillende muziekachtergronden samenwerken en een origineel nummer in elkaar boksen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De unieke Gorillaz-sneakers gaan over de toonbank voor 89,95 euro en zijn verkrijgbaar bij Monar (Antwerpen), Clovra (Hasselt) en Lace Up (Luik). Het nummer “Do Ya Thing” is in een beperkt aantal te downloaden zijn op www.converse.com/doyathing. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content