Fendi eert Lagerfeld met modeshow

De laatste show voor Fendi waar Lagerfeld aan meegewerkt heeft.

De dood van Karl Lagerfeld heeft de hele modewereld in diepe rouw gedompeld. Fendi, het modehuis waar de ontwerper meer dan vijf decennia aan de slag was als creatief directeur, zet de overleden ontwerper nog één keer in de bloemetjes. De volgende show van het Italiaanse merk staat volledig in het teken van Lagerfeld en zijn iconische creaties.

‘Met 54 dienstjaren voor Fendi was de samenwerking tussen Karl Lagerfeld en Fendi waarschijnlijk de langste ooit tussen een merk en een ontwerper. Hij laat dan ook een groot nalatenschap achter en zijn overlijden betekent een groot gemis voor het modehuis,’ aldus Bernard Arnault, directeur van het moederbedrijf LVMH op een jaarlijks congres van het bedrijf in Parijs.

Dat nalatenschap zet Fendi nog een keer in de kijker op de volgende show, op 4 juli. Alle iconische stukken van Lagerfeld worden heruitgebracht. De show zelf verhuist voor de gelegenheid van Milaan naar Rome, ook een ideetje uit de koker van Lagerfeld. In 2016 liet de designer de modellen wandelen op een glazen plaat op de Trevifontein. Het is nog niet bekend waar de show deze keer zal plaatsvinden.

De Fendi-show bij de Trevifontein in 2016.
De Fendi-show bij de Trevifontein in 2016.© Getty Images

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content