Exclusief: Shooting lentecampagne 2012 van Givenchy

Gewoonlijk verkiest hij de studio, maar deze keer kroop Riccardo Tisci uit zijn comfortzone. Voor de lente/zomercampagne 2012 van Givenchy nam hij zijn team (en wat voor een team!) mee naar een strand vlakbij Barcelona.

Een pikzwarte surftruck met pikzwarte surfboards en een dreigende hemel met woeste golven op de achtergrond zorgden voor het decor van zijn lente/zomercollectie 2012. Een verhaal van sexy zeemeerminnen die verliefd worden op mooie surfers.

Riccardo Tisci Mariene wezens zwommen altijd al rond in de verbeelding van Riccardo Tisci. Afkomstig uit het Italiaanse dorpje Taranto hoorde hij als kleine jongen de ouderen vertellen over zeemeerminnen alsof ze er altijd hadden gewoond. Tisci – die eerst kort als kelner werkte en in 1998 begon aan zijn modestudie op de Central Saint Martins College of Art and Design in Londen – kwam in 2005 terecht bij Givenchy.

Doorgaans kiest Tisci voor zwart. En ook in zijn lentecollectie 2012 is zwart aanwezig, maar zachtere tinten als zalmroze en groen zijn deze keer eveneens sterk vertegenwoordigd.

Carine Roitfeld Modellen/muzen Mariacarla Boscono en Gisele Bündchen moesten zorgen voor de nodige vonken om al het mariene geweld te compenseren en werden – samen met hun mannelijke tegenspelers – op camera vastgelegd door fotografen Mert Alas en Marcus Piggott. Gelegenheidsstyliste Carine Roitfeld – de voormalige hoofdredactrice van Vogue Paris – vervolledigde het ijzeren team.

Anne-Françoise Moyson (vertaling VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content