Drie mogelijke overnemers voor Christian Lacroix

Met het bod van het Italiaans Borletti zijn er nu drie kandidaat-overnemers voor het Franse modehuis Lacroix. In september valt een beslissing.

De curator van Frans modehuis Christian Lacroix, dat sinds juni beschermd is tegen zijn schuldeisers, heeft drie overnamevoorstellen gekregen. Een van de geïnteresseerden is het Italiaanse Borletti. Borletti is eigenaar van de winkelketens La Rinascente en, samen met Deutsche Bank, van Le Printemps. Het bod is nog voorlopig en moet tegen eind augustus worden uitgewerkt.

Eerder bracht ook investeringsmaatschappij Bernard Krief Consulting (BKC) een bod uit, maar dat is volgens de curator zowel financieel als sociaal zwak. BKC heeft zich intussen wel bereid verklaard zijn voorstel aan te passen

Het derde bod komt van twee onbekenden. Ze hebben één euro veil voor Christian Lacroix en werden door de curator al als ‘inconsistent’ beoordeeld.

Christian Lacroix, dat op dit ogenblik in handen is van de Amerikaanse groep Falic, vroeg eind mei het faillissement aan. Het Franse couturehuis leed in 2008 10 miljoen euro verlies op een zakencijfer van 30 miljoen euro. Kandidaat-overnemers hadden tot gisteren/maandag om een bod uit te brengen. In september moet de handelsrechtbank in Parijs een beslissing nemen.

AFP/Ann Heylens.

Bekijk het laatste haute couturedefilé van Christian Lacroix op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content