Dolce & Gabbana vinden Victoria Beckham geen echte ontwerpster

Het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabbana hebben zich kritisch uitgelaten over hun collega-ontwerpster Victoria Beckham. Dat schrijft de Telegraph.

Het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabbana hebben zich kritisch uitgelaten over hun collega-ontwerpster Victoria Beckham. Dat schrijft de Telegraph.

De ontwerpers zijn van mening dat Victoria Beckham geen echte ontwerpster is. Dat hebben ze gezegd tijdens een persconferentie bij de opening van een nieuwe tentoonstelling over Italiaanse mode in het Victoria and Albert Museum in Londen. Toch hebben de ontwerpers hun straffe uitspraak meteen ook genuanceerd. “Ze is een goede vriendin van ons. Ze doet haar werk erg goed, maar het is geen echte modeontwerpster. Het is anders. Je kan ze bijvoorbeeld niet vergelijken met John Galliano of Alexander McQueen, dat zijn in onze ogen echte ontwerpers”, aldus Gabbana.

Dolce voegde hier aan toe dat hij het label van Beckham vergelijkt met populaire merken als H&M of Zara en dus meer populaire mode is.

Hoewel de ontwerpers zich kritisch uitlaten, kan je niet ontkennen dat Victoria wél een succesvolle ontwerpster is en ze bijna altijd geode kritieken krijgt op haar collecties. Zo toont ze haar collecties steeds op de modeweek in New York onder veel belangstelling en opent ze binnenkort haar eerste winkel in Londen. Bovendien maakt ze sinds kort ook winst, met haar label ‘Victoria’ dat meer gericht is op jonge vrouwen.

De ontwerpster heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Dolce & Gabbana. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content