Dior in volle bloei

Raf Simons zorgde weer voor een prachtige show op de Paris Fashion Week met zijn ontwerpen voor Christian Dior. De setting bestond uit een explosie aan bloemenpracht en ook in de collectie was de natuur niet veraf. De modellen leken wel jungle-prinsessen die rondwaarden in een aards paradijs.

Aan Vogue vertelde de Belgische ontwerper dat hij dit seizoen een erg specifieke vrouw in gedachten had. ‘Ik wilde het gevoel opwekken van een bepaald soort vrouw, een opmerkelijke nieuwe stam, gesofisticeerd en wild tegelijkertijd,’ aldus Simons. Het is onduidelijk waar deze vrouw vandaan komt en waar ze naartoe gaat. Het enige dat kenbaar is, is dat ze afkomstig is van een plaats die verandering en mogelijkheden opwekt.

De collectie baadt in een bepaalde energie waar niet meteen een vinger op te leggen valt. De meest opvallende snit die we regelmatig zagen terugkomen tijdens de show is de tulprok. De looks oogden vrouwelijk, sterk en energiek. Alweer een reden om trots te zijn op onze landgenoot. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content