Deze sneaker is half zijn lichaamsgewicht kwijt

AIR FORCE 1 ULTRA FLYKNIT © Nike

Geen drastisch dieet maar een respectvol re-design, dat is het cadeau dat de Air Force One sneaker voor zijn 34e verjaardag van Nike kreeg.

Nog geen week nadat we u de geschiedenis van deze iconische schoen uit de doeken deden, lanceert Nike een nieuwe interpretatie van deze kick die roots heeft in de basketbalwereld en hiphopcultuur. Niet dat de sneaker het nodig had: na 2000 variaties op het originele design is de AF1 nog steeds één van de best verkochte sneakers ter wereld en kan je hem heel waarschijnlijk terugvinden in de garderobe van streetstylesterren, NBA-legendes, beroemde rappers of gewoon, die van jezelf.

Toch is de Air Force One Ultra Flyknit een speciale uitgave, eentje waar sneakerverzamelaars al een hele poos op wachten. In plaats van een nieuwe colorway of een luxueuze uitgave in fluweel of krokodillenleer gingen de designers van Nike helemaal terug naar de essentie om te kijken wat ze nog konden doen met deze tijdloze schoen dat een meerwaarde zou brengen. Het resultaat? Hem lichter maken.

Ze combineerden het ademende, bijzonder lichte Flyknitmateriaal met een lederen swoosh (uniek voor een Flyknit) en gebruikten polyethuraan in plaats van rubber om de sneaker nog meer gewicht te doen verliezen. Kwijlmateriaal voor verzamelaars? Een paar accenten in doorschijnend ‘ice’ rubber in de buitenzool.

Nike Air Force One Ultra Flyknit wordt op 28 januari gelanceerd en wordt op sneakerfora nu al een collector’s item genoemd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content