De sixties heruitgevonden

De Parijse modetiendaagse werd gisteren afgesloten met eerder nostalgische shows van Louis Vuitton en Hermès.

De Parijse modetiendaagse werd gisteren afgesloten met eerder nostalgische shows van Louis Vuitton en Hermès.

Jean-Paul Gaultier is altijd erg letterlijk. Dat geldt zowel voor zijn eigen collecties als voor Hermès, waar hij dit keer een eerbetoon brengt aan Emma Peel uit The Avengers — in het Frans heet die televisiereeks Chapeau melon et bottes de cuir, wat de overvloed aan bolhoeden en lederen laarzen verklaart. Een bijna geheel in leder uitgevoerde collectie met een zekere attitude.

Marc Jacobs showt zijn collectie voor Louis Vuitton als vanouds in een tent op een binnenplaats van het Louvre, met een heus fontein als decor. Het defilé begint precies op tijd, met Laetitia Casta als opener. Casta, intussen actrice (zie onder meer Face, de recente, uitstekende film van de Taiwanese regisseur Tsai Ming Liang). Jacobs is in een nostalgische bui, met fiftiesjurkjes en nostalgische, in corsetten geperste proporties. Brigitte Bardot als stijlicoon? We zagen dit seizoen verwante looks bij onder anderen Prada, Rochas, Dries Van Noten en Moncler.

Van Prada gesproken: de laatste show op de Parijse kalender is traditiegetrouw die van Miu Miu, die andere lijn van Miuccia Prada. Ook hier worden de sixties heruitgevonden, met jurkjes en mantels in lavendel en oranje.

Jesse Brouns

Bekijk alle defilés in Parijs op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content