Costume National lanceert opnieuw jongere zusterlijn

© Facebook

Het Italiaanse modehuis Costume National lanceert een nieuwe collectie, Costume and Costume. Deze lijn vervangt de C’N’C’-collectie en zal zich richten op het web.

Het Italiaanse modehuis Costume National lanceert een nieuwe collectie, Costume and Costume. Deze lijn vervangt de C’N’C’-collectie en zal zich richten op het web.

C’N’C’, de zusterlijn van Costume National die in 2004 werd opgericht, richtte zich vooral op sportkledij en jeans. De nieuwe lijn Costume and Costume zal zich volgens Carlo Capasa van het Italiaanse label meer focussen op hedendaagse ontwerpen en de online markt.

Back to the Nineties De nieuwe lijn zal eveneens ontworpen worden door Ennio Capasa, creatief directeur bij Costume National. Costume and Costume zal dezelfde ‘minimal, sexy en edgy look hebben die Costume National kenmerkte in de jaren negentig,’ aldus Carlo Capasa. Voorts verklapte hij nog dat de collectie enkele signatuurstijlen van Costume National, zoals de biker jasjes, zal bevatten. Deze zullen gemixt worden met meer elegante stijlen, zoals kostuumjasjes.

Een selectie van de Costume and Costume-collectie zal voorgesteld worden aan het publiek op Firenze4Eever, een driedaags evenement gewijd aan modebloggers.

De eerste alleenstaande winkel van Costume and Costume zal lanceren in het Chinese Nanjing in februari. Deze winkels zullen ‘een heel nieuw concept tentoonspreiden, speciaal ontworpen voor het merk,’ aldus Capasa. ‘Ze zullen een strakke, minimal look aangemeten krijgen die doet denken aan een kunstgalerij,’ vulde hij aan.

Webshop Voor wie niet meteen een tripje richting China op de agenda heeft staan, is er goed nieuws. Het modehuis zal namelijk een online winkel openen die helemaal in het teken staat van hun nieuwe, hedendaagse zusterlijn.

De bedoeling is dat de lijn in 2015 aangevuld wordt met accessoires die geproduceerd worden door een geheime fabrikant. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content