Brusselse ontwerpers verkopen stock

De Brusselse ontwerpers verkopen op 6 en 7 juni hun overtollige stock.

Bent u een fashionista, maar liggen de prijzen in de Brusselse Dansaertstraat doorgaans boven uw budget, dan moet u op 6 en 7 juni beslist een kijkje gaan nemen in De Markten. Want daar verkopen de Brusselse ontwerpers dan hun overtollige stock. De voorraadverkoop is een initiatief van Modo Bruxellae, de vzw die de Brusselse mode promoot en ondersteunt.

Het is intussen een traditie geworden: twee keer per jaar, telkens een maand voor de koopjesperiode, ruimen de Brusselse modeontwerpers hun voorraad op en trekken ze ermee naar De Markten. “Dat is iedere keer een groot succes”, zegt Linda Van Waesberge van Modo Bruxellae. “We krijgen tijdens een weekend toch zo’n 2.000 mensen over de vloer”.

Er zijn dan ook interessante koopjes te doen. De meeste creaties worden 30 tot 70 procent afgeprijsd. “De ontwerpers brengen doorgaans kleren en accesoires mee van dit seizoen en dat ervoor, maar ook werkmodellen. Daarnaast zijn er modestudenten die hun schoolcollecties verkopen”, aldus Van Waesberge.

“Dit jaar zullen we ook voldoende ruimte kunnen bieden, want de stockverkoop heeft voor het eerst plaats in de tentoonstellingsruimte, en niet langer op de zolder. We combineren de verkoop van kleren ook voor het eerst met die van designstukken”.

Cathy Pill, Jean-Paul Knott, Nicolas Woit, Annemie Verbeke en Christophe Coppens, het zijn maar enkele van de vele namen die in De Markten hun overtollige stock van de hand doen.

Ann Heylens

Nothing to wear? Stockverkoop: vrijdag 6 juni, 11 tot 20 uur & zaterdag 7 juni, 10.30 tot 18.30 uur. De Markten- Expo, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel. Enkel cash te betalen.

www.modobruxellae.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content