Brussel krijgt modefestival

Brussel krijgt zijn allereerste modefestival, genaamd Madifesto. Het festival gaat van start op donderdag 6 juni en loopt tot 16 juni 2013.

Brussel krijgt zijn allereerste modefestival, genaamd Madifesto. Het festival gaat van start op donderdag 6 juni en loopt tot 16 juni 2013.

Tijdens de eerste editie van Madifesto kan je een blik achter de schermen werpen bij de Brusselse modewereld. Zo kan je langsgaan bij bekende ontwerpers en fotografen of een zitje bemachtigen bij de eindejaarsshow van de modestudenten aan La Cambre. Onder andere Olivier Theyskens, Laetitia Crahay, Cathy Pil en Sandrina Fasoli studeerden af aan deze modeschool.

Het festival duurt tien dagen en elke dag kan je naar een nieuwe tentoonstelling of workshop. Zo is er is een expo over mode in de jaren zeventig, in aanwezigheid van Didier Grumbach, de president van de Fédération Française de la Couture, du Prêt à porter des Couturiers et des Créateurs de mode, en kan je naar het Mad Fashion Forum, een kennismakingsdag voor professionelen in de modewereld.

Tijdens het laatste weekend van het festival worden de verschillende beroepen in de modewereld in de kijker gezet. Het thema heet MAD, MADE, MADE-UP, MAKE-UP en ervaren mensen uit de mode-industrie doen een boekje open over hun werk. Zo kan je op vrijdag 14 juni naar de expo Fashion Photography waar ook het fotoboek ‘Fashion and Design in the Making’ zal worden voorgesteld. Op zaterdag 15 juni kan je modellen, visagisten en fotografen live aan het werk zien in de Brusselse Centrale for Contemporary Art. s’ Avonds kan je naar de voorstelling van de nieuwe collectie voor Hunting & Collecting in aanwezigheid van de Belgische ontwerper Cédric Charlier.

Meer informatie rond het modefestival vind je op www.madbrussels.be. De meeste evenementen zijn gratis maar voor sommige moet je op voorhand reserveren.
(AV)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content