Belgisch ‘meptasje’ wint Leather Design prijs

De Belgische ontwerpster Brigitte Van Nylen werd vorige week bekroond met de Leather Design Prijs 2011 voor haar originele ‘meptasje’.

De Belgische ontwerpster Brigitte Van Nylen werd vorige week bekroond met de Leather Design Prijs 2011 voor haar originele ‘meptasje’. Het tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam en tassenontwerpster Hester Van Eeghen schrijven om de twee jaar een handtassenwedstrijd uit. Thema van deze vijfde editie is het ‘pittigste meptasje’.

In de jaren zestig gingen dames de deur niet uit zonder een zogenaamd meptasje. Indien het gevaar om de hoek dreigde te loeren, hadden ze steeds hun persoonlijk wapen bij de hand.

Multifunctioneel

Met van Nylens klassieke, bruine ontwerp met felroze accenten kan uiteraard niet enkel een flinke mep worden uitgedeeld. Het tasje kan ook dienen als handig accessoire. Al prijst de jury vooral het bijzondere oog voor detail en vakmanschap van de ontwerpster. Brigitte Van Nylen werd als enige Belgische designer geselecteerd.

De Leather Design Prijs is dubbelvoudig. Eerst en vooral wordt Van Nylens handtas in beperkte oplage geproduceerd. Daarnaast krijgt de bewuste meptas een ereplaats in de huidige Leather Design Prijs-tentoonstelling in het tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. (MB) Info: De Leather Design Prijs-tentoonstelling loopt nog tot en met 29 januari 2012 in het tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content