Ban op boerkini boost verkoop met 200%

© Getty Images/iStockphoto

Aheda Zanetti, de Australische uitvindster van de boerkini meldt dat de ban in Frankrijk ervoor gezorgd heeft dat de online verkoop van haar zwemkledij met 200% gestegen is.

Het boerkinimerk werk opgericht in Australië, waar het strandleven van groot belang is. ‘Ik ben een Aussie, ik woon hier al heel mijn leven. Ik weet waar een hijab voor staat, ik weet waar een hoofddoek voor staat, ik weet waar Islam voor staat en ik weet wie ik ben’, licht de uitvindster van de boerkini toe.

Moslima’s die met boerkini op een selectie aan Franse stranden verschijnen, krijgen een boete van 38 euro, omdat ze ‘onfatsoenlijke kledij dragen die geen respect toont voor secularisme en goede zeden.’ Sinds het verbod op de boerkini werden in Frankrijk al meerdere boetes uitgeschreven.

Dankzij de hetze rond het verbod, leerden heel wat mensen de boerkini beter kennen. Dat komt de business van Zanetti ten goede, want ze kon 200% meer bestellingen optekenen sinds de ban. De bedoeling van de boerkini was, volgens Zanetti, om moslima’s de kans te geven om te participeren aan het strandleven. ‘We wilden gewoon zwemmen. Dat is alles’, zegt ze. ‘Geen man ter wereld kan ons vertellen wat we wel of niet aan mogen doen.’

(LP)

Moslima’s worden geweerd, maar nonnnen in hun habijt getolereerd:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content