Backstage bij Theyskens’ Theory

© rdm

Kijk mee hoe de make-up artiesten, modellen en kappers zich voorbereiden op de modeshow van Theyskens’ Theory.

Knack Weekend ging in New York backstage een kijkje nemen bij Theyskens’ Theory waar gevierd visagist – en acteur – James Kaliardos de make-up look voor MAC Cosmetics verzorgde.

Theyskens’ Theory werd in 2010 opgericht door de Belgische ontwerper Olivier Theyskens en Andrew Rosen, in datzelfde jaar wordt Theyskens ook aangeduid als artistiek directeur en hoofdontwerper van het label.

Voor aanvang van de show in New York, worden de modellen volledig klaargestoomd. De nagels zijn in handen van Jin Soon en het haar wordt heel strak naar achter gekamd. De make-up neemt James voor zijn rekening die, terwijl hij meer uitleg geeft over deze look, in constante wisselwerking staat met de andere visagisten om na te gaan of de make-up van elk model perfect is.

“We wouden echt meisjes van de toekomst creëren met een heel pure en natuurlijke look”, legt James uit. Na de toner en crème, werd er een brightening serum aangebracht, gevolgd door een skin smoother en de beauty balm van MAC. Om de jukbeenderen te accentueren, maakte James gebruik van de sculpting creme in koffie-walnoot kleur. “Ten slotte gebruikten we ook concealer waar nodig. De tip die ik hier kan bijgeven is om zelf een perfecte concealer te creëren door geel- en roostinten samen te mengen.” De look wordt afgewerkt met press powder, lipcrème in natuurlijke kleuren en een borsteltje voor de wenkbrauwen.

“Ik wou vooral duidelijk maken dat een natuurlijke look niet per se zonder make-up hoeft te zijn. Er zijn nog andere opties dan ofwel niks ofwel zware en duidelijke make-up. Deze look is heel naturel, maar toch afgewerkt en gesofisticeerd”, aldus James.

Renske De Maesschalck vanuit New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content