Antwerp Fashion Festival wordt met dag verlengd

© AFF15

Op 4, 5 en 6 september staat Antwerpen weer helemaal in het teken van de mode tijdens Antwerp Fashion Festival. Het jaarlijks mode- en shoppingevenement is aan haar 4de editie toe en kon dit jaar ook de maandelijkse koopzondag aan de agenda toevoegen.

Het Antwerp Fashion Festival is ondertussen een begrip voor de shopgrage Vlaming: het festival bundelt modeshows, laatavondopeningen in meer dan 100 winkels en verrassende evenementen in de leukste winkelstraten van de koekenstad.

Modeshow

Het startschot wordt op vrijdag 4 september gegeven met een modeshow in Ampère, een prachtige locatie onder het Centraal Station én de eerste ecologische club van België. Tijdens de show ontdek je de nieuwe collecties die je tijdens het festival in de winkels kan kopen. Tickets voor de AFF_Fashion show kan je hier alvast kopen.

Ik koop Belgisch

Belgische mode wordt internationaal geassocieerd met kwalitatieve materialen, verrassend design en een eigenzinnige aanpak. De basis voor dit sterk merk werd gelegd door de Zes van Antwerpen in de jaren tachtig. Sindsdien zijn er tal van ontwerpers en merken opgestaan die de eer hoog houden. Wist je dat Antwerpen meer dan 65 winkels telt waar labels van eigen bodem verkocht worden? Flanders Fashion Institute zet tijdens AFF boetieks met Belgische vrouwen-, mannen- en kindermerken voor ieders budget in de kijker.

Late Night Shopping

Zaterdagavond houden een 100-tal winkels hun deuren tot 22u open. Ze verwelkomen je met een hapje en een drankje, leuke activiteiten of zelfs een kleine verrassing. Personal shoppers nemen je gratis mee op sleeptouw in je zoektocht naar de perfecte outfit. Maar je kan natuurlijk ook op jezelf de nieuwe collecties gaan ontdekken.

Bloggers Closet Sale

Net als de voorbije edities zal er ook dit jaar een Bloggers Closet Sale plaatsvinden. Belgische modebloggers verkopen er hun ‘outfits of the day’ en dat lokt steeds heel wat koop- en kijklustigen. En je kan er meteen ook je favoriete bloggers ontmoeten!

Fashion Village

Tijdens Antwerp Fashion Festival is er ook plaats voor nieuw talent. Startende ontwerpers verkopen hun creaties in één XL pop-up store. Voor de gelegenheid wordt het oude schoolgebouw Kavka omgetoverd tot een waar shopping walhalla. Je kan er nieuwe designers ontdekken en je vindt er gegarandeerd unieke stuks.

Muziek

Moe van al dat shoppen? Ook daar wordt aan gedacht, want de Antwerpse winkelstraten zullen helemaal opleven dankzij de optredens van een 30-tal dj’s op 7 verschillende plaatsen in de stad. Geniet met volle teugen en vergeet je dansschoenen niet.

Randanimatie

Naast modeshows, muziek, pop-up shops en een laatavondopening vinden er nog talloze andere evenementen plaats. Zo kan je je make-up laten bijwerken door professionele make-up artists, chocolade proeven, jezelf op de gevoelige plaat laten vastleggen aan één van de fotostanden, genieten van een drankje in één van de pop-up bars en veel meer.

Alle activiteiten zijn gratis en door iedereen vrij te bezoeken, tenzij anders vermeld op de website. Voor meer informatie: www.antwerpfashionfestival.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content