Ann Demeulemeester opent eerste winkel op Chinese Vasteland

Het Belgische label Ann Demeulemeester heeft haar eerste winkel geopend op het Chinese Vasteland. Sébastien Meunier, de nieuwe creatieve directeur van het label, opende de winkel officieel. Ook Ann Demeulemeester, die in november 2013 haar merk verliet, was aanwezig tijdens de lancering.

Het Belgische label Ann Demeulemeester heeft haar eerste winkel geopend op het Chinese Vasteland. Sébastien Meunier, de nieuwe creatieve directeur van het label, opende de winkel officieel. Ook Ann Demeulemeester, die in november 2013 haar merk verliet, was aanwezig tijdens de lancering. De winkel van Ann Demeulemeester situeert zich in de Réel Mall in Shanghai. Sébastien Meunier stelde tijdens de opening ook de voorjaarscollectie van het label voor.

Ann Demeulemeester zelf woonde de feestelijke opening bij, zij het op de achtergrond. In november nam de ontwerpster afscheid van haar eigen merk. Ze stuurde een handgeschreven brief de wereld in. Daarin schreef ze dat het tijd was om afstand te doen van haar label en dat ze de mensen aan wie ze het modemerk overlaat, volledig vertrouwt. ‘Het is een volwassen label en ik heb vertrouwen in het bedrijf en in de mensen waarmee ik samenwerkte om het merk een toekomst te geven’, aldus Demeulemeester.

Sébastien Meunier nam de rol van creatief directeur op zich na het vertrek van Demeulemeester. De ontwerper sprak de aanwezigen tijdens de opening van de nieuwe winkel toe. ‘Dit is een erg energiek land, en voor modemerken is het een erg interessant moment. China beweegt zich naar een meer ontwerpersgerichte aanpak. Wij zijn een echt designermerk en we denken dat de Chinese markt er klaar voor is. Er is een groeiende markt en dat is erg belangrijk,’ aldus Meunier.

Naast deze nieuwe winkel op het Chinese Vasteland heeft Ann Demeulemeester ook winkels in Hong Kong, Seoul en Tokyo. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content