Affordable Art Fair brengt betaalbare kunst naar Brussel

Alle kunstwerken op de beurs zijn originele stukken. © Imogen Forte

Liefhebbers van kunst kunnen van 14 tot 17 maart hun hart ophalen op de Affordable Art Fair in Brussel. De kunstbeurs is een verzameling van negentig galerijen en biedt kunstwerken tussen de 75 en 7.500 euro aan.

De Affordable Art Fair bestaat twintig jaar en wil tegengewicht bieden aan de internationale kunstmarkt. ‘Door speculatie heeft de kunstmarkt zijn voeling met de realiteit verloren,’ luidt het bij de organisatie. Daarom bieden ze duizenden originele kunstwerken, van hoge kwaliteit, aan een lagere prijs aan.

‘Affordable’ betekent niet goedkoop. De organisatie ziet zichzelf meer als de goedkoopste plek om kwaliteit te kopen. ‘Je krijgt de best mogelijke kunst voor je budget,’ zeggen ze. Als je een kunstwerk koopt, kan je het meteen naar huis meenemen – in tegenstelling tot bij vele andere galerijen. En het wordt gratis voor jou ingepakt.

De kunstbeurs kiest ervoor om enkel kunstwerken van levende artiesten te verkopen. ‘Zo pompen we rechtstreeks terug kapitaal in de sector. Op deze manier helpen we artiesten om zich verder te ontwikkelen en geven we ze de mogelijkheid om verder te experimenteren,’ zegt de organisatie.

De Affordable Art Fair loopt Van 15 tot 17 maart 2019 op de site van Tour & Taxis. Tickets en info vind je op affordableartfair.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content