Actrice Melissa McCarthy lanceert modecollectie voor volslanke vrouwen

© Reuters

De Amerikaanse actrice, onder meer te zien in ‘Bridesmaids’ en ‘Mike & Molly’, brengt volgend jaar een eigen collectie op de markt. ‘Het is niet omdat ik geen maatje 36 heb, dat ik mijn gevoel voor mode ben kwijtgeraakt.’

Melissa McCarthy, de felgebekte comedy-actrice, lijkt met deze carrièreswitch verrassend uit de hoek te komen, maar dat is niet zo. McCarthy heeft altijd al iets met mode gehad, ze volgde zelfs een tijdje een mode-opleiding in New York voor de showbizz in tuimelde. ‘Nu kan ik eindelijk de job uitoefenen waarvan ik vroeger dacht dat ik ze zou doen’, vertelde McCarthy aan WWD.

'Het is niet omdat ik geen maatje 36 heb, dat ik mijn gevoel voor mode ben kwijtgeraakt.'
‘Het is niet omdat ik geen maatje 36 heb, dat ik mijn gevoel voor mode ben kwijtgeraakt.’© Reuters

‘Ik was al bijna vier jaar op zoek naar een fabrikant om deze collectie op de markt te brengen en die heb ik nu eindelijk gevonden.’ De 44-jarige actrice vond die partner in Sunrise, de fabrikant van onder meer Superdry. Samen zullen ze een casual sportswear-collectie lanceren in de herfst van 2015. Later zou die collectie verder uitgebreid worden én aangevuld worden met beauty- en accessoirelijnen.

McCarthy zal de collecties zelf ontwerpen, bijgestaan door een creatief directeur. Ze wil meer moderne mode op de markt brengen voor volslanke vrouwen, al blijft het niet daarbij. ‘Ik zal alle maten aanbieden, want ik vind het ongelofelijk raar dat mode stopt aan een bepaalde maat.’ Voorlopig is er nog geen naam voor het label bekendgemaakt. ‘We hebben wel enkele ideeën, maar we moeten nog beslissen.’

Voorlopig zou de collectie gelanceerd worden in de VS, Canada en Groot-Brittanië. Er is nog geen sprake van een wereldwijde release of van de mogelijkheden voor online shoppen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content