Nieuw adres voor urban- en skatefans

De Streetwear- en skateshops Avenue en Lockwood zijn verhuisd.

Skateshop Lockwood en streetwearboetiek Avenue vonden een nieuwe stek in Antwerpen. De 2 winkels verhuisden onlangs naar het hart van de Antwerpse urban- en skatescène: de buurt rond de Kammenstraat.

Design ontmoet vintage in de nieuwe winkels van Avenue en Lockwood. Een strakke betonnen vloer, oude kleerkasten, designlampen en in beide zaken een originele toonbank. “Tony Spackman ontwierp het interieur voor de winkels. Hij was vroeger menswear designer bij Nike, maar richtte onlangs zijn eigen merk op,’ zegt de Zweedse Lina Frederksson, uitbaatster van Avenue.

Lina is blij met de nieuwe locatie.”We zitten te midden van andere soortgelijke winkels. Dat is goed, want hier hebben we ook een ander publiek. Onze vaste klanten volgden ons gelukkig toch”. Lina zit niet in met concurrentie van de omringende winkels: “Wij hebben een exclusief aanbod. De merken die u hier kunt kopen, vindt u zeker niet overal. In Avenue verkopen we onder meer spullen van Stüssy, Norse Project, Ransom, Vans Bolt, Gourmet, Alife en het label van de bekende Amsterdamse sneakershop die een eigen kledinglijn ontwerpt, Patta.”

In Lockwood kunt u merken zoals Girl, Chocolate, Huf, Vans, Nike SB, Ben-G & Nike SB, Fourstar en Element vinden. “Sommige merken zijn echt heel exclusief. Ben-G & Nike SB bijvoorbeeld, is een samenwerking tussen een Amsterdamse retailer en Nike. Dit kan u enkel bij ons kopen. Merken zoals Fourstar en Huf komen voort uit skaters die een eigen label oprichtten. Lockwood tracht dat nu ook te doen. We zijn begonnen met enkele boards, T-shirts en petten die het merk Lockwood dragen. We merkten dat er vraag naar was, en het merk slaat ook echt aan”, aldus Gert Kerkstoel, een van de partners van Lockwood.

Lockwood en Avenue houden vrijdag 13 mei een grote receptie voor hun publiek met aansluitend een feestje in Publik. Meer informatie vindt u op de site van Lockwood.

Lockwood en Avenue

Ijzerenwaag 1-3-5

2000 Antwerpen

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content