'Met 54 dienstjaren voor Fendi was de samenwerking tussen Karl Lagerfeld en Fendi waarschijnlijk de langste ooit tussen een merk en een ontwerper. Hij laat dan ook een groot nalatenschap achter en zijn overlijden betekent een groot gemis voor het modehuis,' aldus Bernard Arnault, directeur van het moederbedrijf LVMH op een jaarlijks congres van het bedrijf in Parijs.

Dat nalatenschap zet Fendi nog een keer in de kijker op de volgende show, op 4 juli. Alle iconische stukken van Lagerfeld worden heruitgebracht. De show zelf verhuist voor de gelegenheid van Milaan naar Rome, ook een ideetje uit de koker van Lagerfeld. In 2016 liet de designer de modellen wandelen op een glazen plaat op de Trevifontein. Het is nog niet bekend waar de show deze keer zal plaatsvinden.

De Fendi-show bij de Trevifontein in 2016., Getty Images
De Fendi-show bij de Trevifontein in 2016. © Getty Images
'Met 54 dienstjaren voor Fendi was de samenwerking tussen Karl Lagerfeld en Fendi waarschijnlijk de langste ooit tussen een merk en een ontwerper. Hij laat dan ook een groot nalatenschap achter en zijn overlijden betekent een groot gemis voor het modehuis,' aldus Bernard Arnault, directeur van het moederbedrijf LVMH op een jaarlijks congres van het bedrijf in Parijs.Dat nalatenschap zet Fendi nog een keer in de kijker op de volgende show, op 4 juli. Alle iconische stukken van Lagerfeld worden heruitgebracht. De show zelf verhuist voor de gelegenheid van Milaan naar Rome, ook een ideetje uit de koker van Lagerfeld. In 2016 liet de designer de modellen wandelen op een glazen plaat op de Trevifontein. Het is nog niet bekend waar de show deze keer zal plaatsvinden.