Californische glamour voor eerste Belgische 7 FAM store

De Antwerpse Schutterhofstraat heeft er een klepper van formaat bij met de eerste 7 For All Mankind-boetiek in België.

De Antwerpse Schutterhofstraat heeft er een klepper van formaat bij met de eerste 7 For All Mankind-boetiek in België. Het luxe denimmerk -kortweg ‘Seven’- heeft in zijn tienjarig bestaan de harten van tal van celebrities en modeliefhebbers weten te veroveren. Gisterenavond zakte ook de Belgische beau monde naar Antwerpen af voor de exclusieve opening van de nieuwe flagship store, die geen koel of hard design kreeg maar een interieur in zebranohout en natuursteen, geïnspireerd op de warmte van Californische huizen. Knack Weekend was erbij en sprak met Karl Heinz, president van VF Corporation, de groep waaronder 7FAM valt.

Na steden als Dubai, Beirut en Parijs kiest 7FAM voor Antwerpen als locatie voor een tweede flagship store in Europa.Waarom? Heinz: Deze shop kadert in een groot retailproject waarbij we onze eigen winkels willen openen in de belangrijkste Europese steden, zoals Milaan, Düsseldorf, Berlijn en Rome. Antwerpen past zeker in dat rijtje. Het is een van de meest karaktervolle modesteden en is centraal gelegen. Bovendien kon de locatie in de Schutterhofstraat gewoon niet beter, het is een ‘picture perfect’.

Is de collectie in Antwerpen vergelijkbaar met wat jullie in andere landen aanbieden?

De grote lijnen van de ontwerpen blijven zeker dezelfde. 7 FAM designer jeans staan voor een perfecte snit, kwaliteitsvolle stoffen en een originele afwerking. Een aantal accenten zal echter verschillen. Laten we spreken over ‘Europese’ nuances, die aansluiten bij wat de klanten in deze contreien prefereren. Het is echter niet zo dat de collectie voor elk land wordt aangepast.

De creaties van Seven zitten in een hogere prijsklasse. Hoe verantwoordt u een jeans van 300 euro in tijden van crisis? In een economisch moeilijke periode verglijden de waarden. De consument wordt zich opnieuw bewust van het feit dat hij beter investeert in 1 à 2 goedzittende broeken van de beste kwaliteit, dan in 10 goedkope prutsjeans die na een jaar zijn versleten. Bovendien, de meeste van onze spijkerbroeken zitten rond de 200euro. Een ideaal evenwicht tussen klasse, betaalbaar en degelijk.

Tot slot, mensen verlangen ook meer en meer naar kleding die op een ecologisch verantwoorde manier is vervaardigd. Hoe milieuvriendelijk is een luxemerk als 7FAM?

Uiteraard is ook Seven zich heel bewust van die ecologische insteek. Zo zijn wij volop bezig met het zoeken naar haalbare technieken om het watergebruik te verminderen. Helaas gebeurt zo’n project niet in een vingerknip. We zijn haast verplicht het hele productieproces heruit te vinden. Pas wanneer de werkwijze volledig op punt staat, wil 7FAM de nieuwe plannen kenbaar maken. Als ik de consument één goede raad mag geven: hoed je voor merken die de eco-idee van de daken schreeuwen. Ze brengen niets meer dan een groen verpakte reclamestunt.

Ellen Bode

7 For All Mankind, designer denim voor hem en haar
Schutterhofstraat 16, Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content