Antwerpse concept store RA opent in Parijs

In het voorjaar van 2012 opent in Parijs een permanent pand van de Antwerpse concept store RA.

In het voorjaar van 2012 opent in Parijs een permanent pand van de Antwerpse concept store RA.

De Russische Anna Kushnerova en de Franse Romain Brau openden in 2009 al een eerste RA te Antwerpen. Hun concept store bevat een kledingwinkel, moderne kunstgalerie en boekenwinkel en houdt de vinger aan de pols van de creatieve wereld. Verder kun je er ook terecht voor culinaire versnaperingen.

De nieuwe locatie in Parijs zal als een springplank fungeren voor aanstormend modegeweld, maar er zullen ook allerlei voorstellingen, lezingen en intieme modeshows doorgaan. Dit alles zal plaatsvinden in een gebouw dat duidelijk geïnspireerd is door de avant-garde van de jaren 20.

Gat in de Parijse markt

Het creatieve duo hield zich al een tijdje bezig met tijdelijke exposities van jonge ontwerpers en artiesten tijdens de modeweek in Parijs. Op die manier kwamen ze tot de vaststelling dat er, in hun ogen, iets ontbreekt in de Franse hoofdstad. “De stad is zeer goed in het vertegenwoordigen van de grote luxueuze merken, maar er is te weinig oog voor jonge ontwerpers die ook heel mooie dingen maken. Er moest iets aan die situatie gedaan worden.”

Brau en Kushnerova zijn van plan om nog meer talent te scouten voor hun concept store. Voorlopig weten we dat onder meer Helena Lumelsky, Jean-Paul Lespagnard, Iris Van Herpen en Charlie Le Mindu hun plekje in de Parijse RA al veroverd hebben. (FDC/VF)

De Parijse concept store ‘La Corderie’ opent in januari en is gelegen in het Marais District, Rue de la Corderie 14

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content