Memoires Anna Wintour in de maak?

Volgens geruchten in de modewereld zou de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue haar carrièreverhaal vereeuwigen op papier.

Achter de coulissen van modeland wordt er gespeculeerd over een mogelijke publicatie van de memoires van ’s werelds bekendste moderedactrice Anna Wintour.

De geruchtenmolen kwam op gang na een bericht in de New York Post. De Amerikaanse krant verspreidde het nieuws dat Wintour meermaals gespot werd tijdens gesprekken met potentiële auteurs.

De geruchten werden evenwel de kop in gedrukt door een woordvoerder van Vogue: “Anna is de laatste jaren al een stuk opener geworden naar de pers toe. Ze zou nooit achter de rug van Vogue om haar verhalen verkopen aan derden.”

Wintour zou niet de eerste modediva zijn die haar memoires neerschrijft. Grace Coddington, creatief directeur bij Vogue en jarenlang Anna’s rechterhand, maakte vorig jaar nog bekend een boek te willen publiceren over haar roemrijke carrière.

Eremedaille

Anna Wintour, die al 23 jaar gerenommeerd hoofdredactrice is van Vogue, mocht vorige week nog het Légion d’Honneur in ontvangst nemen.

Het Légion d’Honneur is de hoogste en belangrijkste onderscheiding in Frankrijk en werd dan ook gebruikelijk uit handen gegeven door de Franse president Sarkozy. De prestigieuze medaille werd eerder al overhandigd aan modeontwerpers Karl Lagerfeld, John Galliano en Ralph Lauren.

(JJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content