Nuggets met aioli

© Diane Hendrikx

De nuggets

VOOR 4

4 hoevekippenbouten

100 g verse dille

100 g rozemarijn

100 g dragon

50 g gember

1 sjalot

1 wortel

1 stengel bleekselderij

2 laurierblaadjes

1 el venkelzaadjes

1 l water

150 cl azijn

Zout

Havervlokken

Haal het kippenvlees van de botjes door het van onderen naar boven los te trekken. Versnijd drie mooie stukjes per bout en zet alles koel weg.

Breng de andere ingrediënten aan de kook, behalve de dille, rozemarijn en dragon. Zet het vuur onder de bouillon uit zodra die begint te ruisen en doe de verse kruiden erin. Dek af om de aroma’s te bewaren en laat een nacht rusten.

Filtreer de marinade de volgende dag, dompel de stukjes kip erin onder en marineer 24 uur op een koele plaats. Dep de kippenbrokjes en paneer ze vervolgens op Engelse wijze met havermout. Frituur ten slotte de nuggets op 170°C tot ze mooi goudbruin zijn.

De aioli

Zonnebloemolie

Extra vierge olijfolie

20 g rozemarijn

20 g tijm

2 bolletjes knoflook

1 eiwit

1 tl fijne mosterd

Leg een dag tevoren de tijm, rozemarijn en een bol knoflook in het mengsel van de twee oliën en laat trekken. Filtreer alles. Klop het eiwit, mosterd, zout en drie geperste teentjes knoflook door elkaar. Klop ze op tot mayonaise en voeg beetje bij beetje de in kruiden getrokken olie toe.

Serveer de nuggets op een bord met de saus apart, vergezeld van enkele partjes citroen. Met de vingers eten is toegestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content